Esplai Rialles

S’organitzen activitats i jocs on participen els nens i nenes sords i els seus germans oïdors, tot afavorint el contacte amb altres infants d’edats similars en la mateixa situació, sempre amb referents adults sords.
Totes les activitats són programades i elaborades per monitors sords i oïdors amb titulació i experiència en el món del lleure. Les activitats es realitzen dissabtes al matí mentre els pares i les mares participen en els cursos de llengua de signes i a l’escola de pares, durant la trobada de famílies o en activitats específiques com les estades al Zoo.
Sovint els nens que arriben tenen poc llenguatge i/o dificultats de socialització per la qual cosa les activitats es centren en assolir pautes socials tot adquirint un llenguatge que faciliti la comunicació. El paper dels monitors sords és imprescindible no només pels infants sords sinó també pels germans oïdors i els pares perquè els veuen com a models de sords adults.
Considerem que és molt important la participació dels germans oïdors en aquestes activitats d’acollida perquè aprenen d’una manera espontània la llengua de signes que compartiran amb el seu germà sord i viuen amb normalitat la relació amb altres nens i adults sords. Els nens oïdors que tenen un germà sord necessiten trobar el seu espai dins la família i viure amb normalitat aquesta experiència.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s